Czekoladowe Brownie keto – Czekoladowe Niebo

Mmmmm….dziś mamy dla Was coś słodkiego, coś pysznego, coś z czekoladą. Zawsze przecież lepiej jest sobie życie osładzać, prawda? Ten prosty przepis na keto ciasto często będzie gościł w Waszej kuchni. Jeśli tylko raz spróbujecie, będziecie sięgać po nie za każdym razem, gdy najdzie Was ochota na…Czekoladowe  Niebo.

Składniki:

  • 75 g mąki migdałowej
  • 115 g masła
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki ksylitolu (bądź cukru)
  • 4 jajka
  • rozgnieciona laska wanilii
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • orzechy nerkowca ( albo jakieś inne orzechy)
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Masło oraz czekoladę roztop w rondelku. Pozostaw do wystudzenia.
  2. Jajka, ksylitol ( względnie cukier), wanilię i sól  ubijaj mikserem prze około 3 minuty.
  3. Dodaj ostudzone masło i czekoladę, a następnie mąkę migdałową i proszek do pieczenia ciągle miksując.
  4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 160 stopni.
  5. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia.
  6. Umieść ciasto w formie i posyp orzechami.
  7. Piecz przez 25-30 minut.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *