Mus czekoladowy z awokado i bananem

Macie ochotę na coś mocno czekoladowego? Proponujemy puszysty mus o smaku banana i czekolady 🙂 Obejrzyjcie wideo.

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 1 awokado
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki cukru ( lub w/g uznania)

Przygotowanie:

Awokado  i banana obrać, pokroić. Wrzucić do Thermomixu lub innego urządzenia miksującego. Dodać kakao i cukier. Miksować 10 sek/ obr 7,5. W razie potrzeby czas blendowania przedłużyć. Konsystencja powinna być gładka. Jeśli jest za gęsta można dodać odrobinę mleka roślinnego – najlepiej kokosowego.

Mus przekładamy do mniejszych naczyń, dekorujemy owocami i miętą.

Doskonale nadaje się tez do naleśników.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *